Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgkalops 'Bourgignon'

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Bryn köttet i matolja. Koka i låg och vid kastrull med vätskan, kryddorna och grönsakerna med locket på. Sjud till köttet är ordentligt mört, 2-3 timmar, beroende på köttbitarnas storlek. Fyll ev. på med vatten så det inte kokar torrt. Lyft ur köttbitarna och sila av vätskan. Red till sås i en kastrull och lägg i köttbitarna utan kryddor och grönsaker. Salta och peppra. Blanchera morötterna och löken i lättsaltat vatten. Stek löken i olja. Tillsätt fläsket, morötterna och sist svampen. Avsluta med smöret, salta och peppra. Låt rinna av eller torka på papper. Blanda i persiljan och servera till grytan. Kokt potatis, potatismos, råstekt potatis eller använd fantasin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.