Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgkalops i tryckkokare

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den godaste kalopsen utan lagerblad. Jag gör den på halvtinat älgkött och i tryckkokaren så går det snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det halvtinade älgköttet i tärningar.Bryn det i en stekpanna i smör. Häll vatten i tryckkokaren. Tillsätt köttbuljongtärningen och soya. Lägg i de brynta köttbitarna. Koka köttet i tryckkokaren i ca 15-20 min beroende på vilken del av älgen man använder. Tag upp köttet. Sila skyn och häll i en kastrull. Rör ut majsenan i lite vatten häll i skyn och koka upp. Vill man ha det lite festligare ersätter man vattnet till majsenan med grädde eller créme fraiche. Häll såsen över köttet.
  2. Servera med kokt potatis och röd vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Milo09 18 december 2009

    Gjorde detta härom dagen . Då fick jag bara se vilka ingredienser det skulle vara. Det blev väldigt gott. Enkelt var det också.

  • Amandia 11 juni 2010

    Mums vad gott det låter. Har letat efter recept på älgkött i tryckkokaren ett tag nu. Ska absolut prövas =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.