Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgköttgryta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här rätten fick vi serverad en gång hos våra kompisar, mannen i huset älskar att jaka och hans fru är en hejare på att göra sådan här mat.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i bitar och bryn dem lite i taget tills det blir fin färg. Lägg över i en gryta. Salta och peppra och slå på den heta buljongen. Sätt på lock och låt koka ca 45-60 minuter. Ansa potatis och rotfruktar och skär i 2 cm stora bitar. Skär löken i klyftor. Lägg allt i grytan och låt puttra vidare tills köttet är mört och tills potatis och rotfrukter känns mjuka, ca 20-30 min. Lägg i svampen. Skär ripa tunt, den skall vara fryst, bryn i het stekpannaoch vänd ner skaven i gryta. Smaksätt ev med mango chutney

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.