Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgkorv

 
Skriv ut

God att koka och att röka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka potatisen och mosa den och låt den kallna.
  2. Finhacka schalottenlökarna och krossa enbären fint. Smula de torkade trattkantarellern och blötlägg dem.
  3. Skär späket i smala små bitar samt använd gärna färdig tärnat bacon. Blanda sedan alla ingredienserna i en matberedare gör detta väl.
  4. De fjälster jag använder är för att koka korven använder jag krokfjälster och när jag skall röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Följ anvisningarn på hur man förbereder fjälstrena enligt förpackningarna.
  5. Stoppa nu korvarna och tänk på att inte stoppa korvarna för hårt då kan fjälsterna gå sönder vid tillagningen.
  6. Det är samma koktider som för vanlig korv beroende på tjocklek av fjälster.
  7. Röktider varierar beroende på typ av rök och väderförhållande när du röker kan variera väldigt mycket det här får man prova sig fram.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.