Ruladern görs med fördel dagen före servering. Glöm inta att ta ur tandpetarna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Skär köttet i tunna skivor (det går lättast om fryst kött halvtinas). Banka ut det mellan pastfolie. Sär späck i tärningar och saltgurka i 1 cm tjocka stavar, skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
- Salta och peppra köttet med hälften av kryddorna, fördela späck, gurka, lök och persilja på köttskivorna. Rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.
- Salta och peppra med resten av kryddorna runt om och bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg dem varefter i en ugnssäker gryta.
- Sås: Skala och hacka löken. Skala och skär morötter och selleri i små tärningar. Fräs hacket i smör på svag värme några minuter. Strö över mjöl och häll på vin och lite vatten. Koka upp och häll över ruladerna tillsammans med resten av vattnet, kalvfon, tomatpuré, lagerblad och timjan.
- Låt grytan koka upp och ställ den att koka i ugnen ca 1 timme eller tills ruladerna känns möra. Sila såsen och koka ihop den till 4 dl smaka av med salt och peppar. Servera den med ruladerna, potatispuré och rårörda lingon.
Publicerat den
21 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Tyckte att en bild piffar upp receptet och här är en från Allt om Mat.