Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgstek

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Kommer inte ihåg var jag fick tag i receptet. Men vet att det var längesen. Gott var det i alla fall tyckte jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Blanda löken, vitt vin, vinäger och lagerblad i en plastpåse. Lägg köttet och låt det marinera 12 - 24 timmar i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Ta upp köttet och låt det rinna av, och torka det lite med hushållspapper. Spara marinaden. Bryn köttet runt om i lite smör i en stekgryta.
  3. Kärna ur paprikorna och skär dem och tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Lägg ner det i grytan och häll på marinaden plus salt och peppar. Låt det koka upp och smaka av. Lägg på ett lock och stek köttet i ugn cirka 1 - 1,5 timmar eller tills köttet är mört.
  4. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.