Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgwallenbergare med mandelpotatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda socker, ättika och vatten. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå ett par timmar. Strimla persiljan och blanda ner i gurkan.
  2. 2. Ställ färs och grädde i frysen i 30 minuter. Blanda färs, äggula och grädde. Krydda med salt och peppar, gör sedan ett stekprov. Forma biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
  3. 3. Koka potatisen. Värm upp mjölk och crème fraiche. Pressa potatisen och blanda med mjölkblandningen, smör och kryddor. Vispa inte för mycket då kan potatisen bli seg.
  4. 4. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Strimla salladslöken. Värm lök och ärtor på låg värme i olivolja. Servera wallenbergaren med potatispuré, ärtor, inlagd gurka och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.