Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Änglakaka med passionsfrukt och mango

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En lätt och luftig botten med len passionsfruktsfyllning. Lättbakat i långpanna! Äggvitor kan man numera hitta på flaska i kyldisken. Praktiskt om man inte råkar ha sparade vitor i kylen eller frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten på en liten långpanna, ca 35x25 cm.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Strö i vaniljsocker och salt. Vispa till en blank och fast maräng. Sikta i mjölet och vänd ner det. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Kolla med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna i formen.
  3. Vispa grädden med marsánpulvret. Tänk på att grädden tjocknar mycket fort. Skrapa ur passionsfruktköttet och vänd försiktigt ner det i krämen. Stjälp upp kakan . Dela den i två bottnar och bred fyllningen mellan dem.
  4. Vispa grädden till toppingen och bred ut ovanpå tårtan. Skala mangon, dela den i klyftor och dekorera med dem ovanpå kakan tillsammans med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.