Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och calvadoskaka

 
Skriv ut

En underbart saftig och god kaka med smak av äpple och calvados!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en sockerkaksform ca 1 1/2 liter.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.
  3. Stek äppelbitarna i smör i en stekpanna på svag värme så att de mjuknar. Häll på socker och calvados. Låt det fräsa någon minut till och ta det från plattan.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
  5. Rör ner äpplena med calvadossåsen, mjölblandningen och det smälta smöret i smeten.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.