Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och lingon-cobbler

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Cobbler är ett mellanting mellan smulpaj, pudding och sockerkaka. Kryddig och god kaka som serveras direkt ur formen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, ca 35x22 cm.
  2. Kärna ur och skiva äpplena i ½ cm tjocka skivor. Lägg äppelskivorna i formen och strö över lingonen och 4 msk socker.
  3. Vispa ihop smör och 1 dl socker med elvisp i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smörblandningen. Vispa i grädde och ägg.
  4. Häll smeten över äppelskivorna och grädda cobblern 20-25 minuter.
  5. Servera cobblern med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.