Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och solroskaka med vaniljtopping

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Äpple och kardemumma är härliga smaker tillsammans med solrosfrön i denna saftiga äppelkrans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken. Rör ihop smörblandningen med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och nymald kardemumma. Vänd ner det i smeten. Vänd ner solrosfrön och rivet äpple.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt den svalna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till glasyren till en slät kräm. Bred glasyren på kakan när den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.