Äppel och mandelkaka

Äppelkaka är gott året om, särskilt denna som får en extra lyxig smak av mandelmassa, citron och kardemumma. Välj ett syrlig äpple för bästa resultat. Kakan är god både som dessert, gärna med ett glas dessertvin och till kaffe och te.

Ingredienser

2 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm mald kardemumma
50 g mandelmassa
3-4 äpplen
½ citron, rivet skal och saft
1 dl mandelspån

Tillbehör:
Lättvispad grädde eller vaniljglass

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 12 bit
Visningar:
713
Sparat:
10

Gör så här

Sätt ugnen på 175 º. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda i smör och mjölet blandat med bakpulver och kardemumma.

Riv mandelmassan och äpplena grovt på rivjärn och blanda ner i smeten. Tillsätt citronsaft och finfivet skal. Häll smeten i en smord bröad rund form med löstagbar kant, ca: 24 cm i diameter. Strö över mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen ca: 30 minuter. Servera kakan lätt avsvalnad med lättvispad grädde eller glass.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Mandelkaka recept
av anluk
över 2 månader
av erajsko
över 2 månader
av sajoh69
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.