En härlig prinsesstårta med en twist!
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form ca 21-22 cm i diameter.
- Blanda mjölsorterna med bakpulver och nystött kardemumma i en skål. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Blanda ner rivet äpple. Rör ner mjölblandningen och det heta vattnet.
- Häll smeten i formen och grädda bottnen mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka att den är klar. Låt den svalna i formen en stund. Stjälp upp och linda in den i en bakduk. Låt den kallna helt.
- Äppelkompott:
Skala, kärna ur och hacka äpplena. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den sjuda till en mjuk kompott. Ta kastrullen från värmen och låt kompotten svalna.
- Vanilj- och gräddkräm:
Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa dem till en tjock kräm.
- Montering:
Dela bottnen i två delar. Bred ett lager äppelkompott över den ena. Lägg den andra bottnen över och bred på ett lager vanilj- och gräddkräm. Gör en fin topp av krämen så att tårtan blir kupolformad.
- Kavla ut marsipanen mellan två lager plastfilm. Pensla marsipanen med olja på sidan som ska ligga mot gräddkrämen. Lägg locket över tårtan. Skär marsipanen jämnt runt tårtkanten.
- Garnera gärna med äppelblommor och pudra med florsocker.
Publicerat den
26 mars 2014
Skriv kommentar