Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fullt med nyttigheter är det i detta saftiga och snabbakade bröd med yoghurt och rivet äpple i degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de rivna äpplena, yoghurt, lingonsylt och sirap. Vänd ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i en smord avlång brödform ca 1½ liter. Strö över solrosfrön och havssalt.
  3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en sticka om det är klart. Låt brödet svalna i formen innan det stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.