Äppelbullar

Fick detta fantastiska recept på frukostbröd av min svärmor

Ingredienser

50 gram Jäst
50 gram smör el margarin
5 dl mjölk
1 äpple
2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl grahamsmjöl
ca 11-12 dl vetemjöl

Garnering:
Grahamsmjöl

Betyg (1 röst)
Antal personer
20 st
Visningar:
525
Sparat:
12

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Smältmatfett och tilsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig

Skala, kärna och tärna äpplet fint. Lägg ner det i degbunken med salt sirap, grahamsmjöl och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i 20 lika stora bitar och forma dom till runda bullar. Doppa dom i grahamsmjöl och lägg dom på klädda plåtar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns torra.

Låt bullarna kallna på galler under duk.

Går bra att frysa in.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Äppelbullar recept
över 2 månader
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.