Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelcheesecakekakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Väldigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka ihop mjöl, socker , mandel och smör till en smuldeg.
  3. Ta undan 2 dl av smuldegen för att ha för garnering. Kläm ut resten i en smord liten långpanna, ca 20x35 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills det har fått färg. Vispa färskosten, socker och ägg till en jämn smet. Bred ut smeten på den varma smulbotten och grädda 15 min till.
  5. Ta ut kakan och bred på äppelmoset på kakan, blanda restaen av smuldegen med mandelspån och strö över blandningen över äppelmoset, grädda ytterligare 15 min.
  6. Låt den kallna. Ställ i kylen i ca 3 timmar och skär i rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.