Äppelfalu

En enkel och ganska snabblagad viktväktarrätt med "falukorv". Äpplet ger frisk smak. Mycket uppskattad och ganska mager middagsrätt.

Äppelfalu
Källa: Egen
Uppladdad av: Jessika
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

400 g falukorv (max 18 %)
2 syrliga äpplen
1 gul lök
3 msk söt senap
1 tsk dragon
½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost, 17 %
½ dl klippt persilja

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
3745
Sparat:
131

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i tunna skivor (jämnt antal). Lägg hälften av skivorna i en ugnsfast form.

Skala och finhacka löken. Kärna ur och riv äpplena. Blanda lök, äpple, senap och dragon i en skål. Fördela röran på korvskivorna och lägg resterande skivor ovanpå.

Rör ut tomatpurén med vatten. Bred detta över korven. Strö över riven ost och gratinera i 20-25 minuter tills osten fått färg. Strö över persilja.

Servera med kokt potatis eller potatismos och råkostsallad.

LIKNANDE RECEPT

Äppelfalu recept
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.