X

Äppelfluff med vin och mandel

Försvinnande gott är en gammal välkänd reklamslogan från bio. Tänk på den när du bjuder på den här desserten - en frisk och lätt final efter en kraftig middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Gör så här

Skala äpplena och skär dem i bitar. Låt dem sakta smälta ned tillsammans med vin, citronsaft och ingefära. Det tar ca 20 minuter. När äpplena svalnat något passerar du dem genom en sil och ställer dem i kylskåpet.

Vispa äggvitorna med sockret (mängden beror på hur söta äpplena är) tills massan blir riktigt styv. Blanda försiktigt ned de vispade äggvitorna i det väl kylda äppelmoset.

Servera gärna i portionsglas och toppa med den flagade mandeln, som blir godast om man rostar den lätt i stekpanna.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Äpple, Vitt vin, Citron, Ingefära, Äggvita, socker, Flagad mandel
Visningar:
538
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.