Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelglacerad fläskkotlett med råstekt potatis och salladslök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festlig och god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlök, stek med smör i en gjutjärnspanna tills löken börjar få färg.Tvätta och hyvla potatisen tunt.
  2. Stek med löken tills potatisen blir mjuk. Skär äpplena i bitar och stek med potatisen. Tillsätt hackad persilja, salt, peppar och ställ åt sidan.
  3. Värm försiktigt olivolja i en kastrull, rör ner marmeladen och vatten. Riv ner citronskal och smaka av med peppar.
  4. Skär kotletterna i 4 lika tjocka skivor. Salta och peppra båda sidorna väl. Stek 5 minuter på varje sida på medelvärme. Dra stekpannan åt sidan och glasera fläsket med marmeladen.
  5. Servera med en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.