Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Ett recept som min mamma allt har gjort. Den är knäckig. Mycket enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär äpplena i klyftor, fyll en ugnssäker form med klyftorna. Blanda socker och skorpsmulor och strö över blandningen (ska nästan täcka äpplena).
  2. Hyvla smör och lägg över allt, det skall vara så det nästan täcker hela formen.
  3. Ställ in i ugnen i 200 grader ca 30 minuter, eller tills äppelkakan har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
  4. Servera med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.