Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka Cocos

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Riktigt god äppelkaka med kokos gör den saftig länge om den förvaras i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

Skala äpplena och skär i skivor. Vispa ägg & socker poröst! Blanda vetemjöl, kokos, bakpulver och vaniljsockret och tillsätt i smeten. Tillsätt sist smöret och vattnet. Rör ihop smeten väl. Bred ut i en smord ugnsfast form. (Går även att göra i långpanna men då blir den inte så hög). Tryck ner äppelskivorna i smeten lite ojämnt. Strö lite socker och kanel över och grädda ca 45 min 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Bodil56 7 augusti 2008

    Jag gjorde dubbelsats till långpanna. Den blev hög och saftig.

  • hanzki 16 augusti 2008

    Gjorde kakan idag. Å den ble jättegod (Y)

  • gds877 30 augusti 2009

    Gjorde denna idag den blev jättegod det blir fler gånger.

  • airfrogs 6 september 2011

    Alla som åt tyckte kakan var så jävla god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.