Mer än en vanlig äppelkaka!
Instruktioner
- Rör mandelmassa och socker med elvisp på låg fart tills det är en grynig massa. Tillsätt smöret, och vispa ordentligt. (Originalreceptet säger 10 minuter - jag tröttnade nog efter två.) Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och slutligen crème fraîchen. Häll i en smord form (jag använde en 24 cm springform).
- Tvätta och kärna ur äpplena, men de behöver inte skalas. Skär dem i tärningar. Blanda med sirap och kanel eller kardemumma, och bred ut över smeten.
- Grädda i ca 175 °C i 45-50 minuter.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
den är god, men eftersom jag föredrar kladdiga kakor tog jag ut den några minuter för tidigt. i mitten blev det kladdigt och guuud så gott :)
Jättegod äpplekaka med mandelmassa, som blir så gott. Tack för ett bra recept.
En god och saftig äppelkaka, men tyvärr ej den som jag har ätit i Brösarp.