Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka från Österlen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Ett recept, som jag hittade efter femton år i gömmorna.

Ingredienser

Instruktioner

Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Skala , kärna ur och skiva äpplena och lägg dem på mördegen. Strö över kanel. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll den över äpplena. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader i 60-80 minuter. Servera med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lenajeanette 26 september 2009

    Jisses, vad den här var god! Hade även i limeskal och lite pressad lime i fyllningen.

  • ruela 27 september 2009

    Den godaste äppelkaka som vi har ätit, det tyckte alla matgästerna.

  • Tallis 13 mars 2010

    Hej En helt underbart god äppelkaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.