Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Mycket praktisk när man är många.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en stor långpanna. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Täck med plastfolie. Koka upp matfett och mjölk tillsammans. Ställ det åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölkblandningen över äggpöset under vispning. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll smeten i långpannan och stick ner äppelklyftorna tätt. Strö över pärlsocker och kanel och grädda kakan långt ner i 175 grader varm ugn i ca. 45 minuter. Låt kakan svalna och skär den direkt i långpannan först i längder och sedan i bitar, gärna i sicksack så att kakorna blir trekantiga. God både som kaffekaka och som dessert med vaniljsås eller en klick vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fjalex 17 september 2009

    En supergod och saftig äppelkaka! Enkel att göra var den också men det tål att påpekas att man måste ha en jättestor bunke till smeten. Tack för ett jättebra recept som kommer användas fler gånger. /Alexandra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.