Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med doft av kardemumma

 
Skriv ut

Den här gör du av vetedeg , marsankräm, kokos och smör. Njut den direkt eller frys in och spara .

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här : Smula ner jästen i en bunke . Tillsätt mjölk och rör tills jästen löst sig . Tillsätt salt, kardemumma , socker och äggula. Ta i det mesta av mjölet . Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning . Häll i mera mjöl , spar lite till utbakningen . Arbeta degen smidig och blank . Låt jäsa under duk i ca 1½ timme . Fyllning : Gör marsankrämen enligt anvisning på förpackningen, låt den svalna . Rör samman smör, råsocker kardemumma och kokos. Platta ut degen i en långpanna , ca 25 x 35 cm , med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 minuter . Gör gropar i degen . Spritsa eller klicka i lite av marsankrämen. Lägg en klick kokosfyllning ovanpå.. Skala och skär äpplena i bitar. Stick ner äppelbitarna lite här var i kakan . Låt jäsa i 5 - 10 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg . Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 min. 200 grader Pudra med florsocker precis före servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.