Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med havrebotten och maräng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Super, super god!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med havrebotten. Lägg havregrynen i en skål. Slå på mjölken och rör om. Rör ner ägget. Tillsätt margarin, socker och den rivna bittermandeln. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Slå smeten i en smord och bröad form och grädda i 175-200° i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt därefter bottnen kallna.
  3. Tvätta äpplena, kärna ur och klyfta dem. Skär i ganska stora klyftor. Låt äppelklyftorna mjukna lätt utan att mosas på läg värme tillsammans med sockret. Sprid försiktigt ett lager äppelklyftor över kakan.
  4. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Strö i sockret och fortsätt vispa tills massan är sidenblank.
  5. Spritsa eller klicka ut marängmassan som ett galler över kakan. Grädda i 225-250° i några minuter tills maränggallret blivit lätt gyllenbrunt.
  6. Garnering: Strö över 1 tsk florsocker. Servera med Mildas vaniljvisp. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.