Börja med havrebotten. Lägg havregrynen i en skål. Slå på mjölken och rör om. Rör ner ägget. Tillsätt margarin, socker och den rivna bittermandeln. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Slå smeten i en smord och bröad form och grädda i 175-200° i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt därefter bottnen kallna.
Tvätta äpplena, kärna ur och klyfta dem. Skär i ganska stora klyftor. Låt äppelklyftorna mjukna lätt utan att mosas på läg värme tillsammans med sockret. Sprid försiktigt ett lager äppelklyftor över kakan.
Maräng:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Strö i sockret och fortsätt vispa tills massan är sidenblank.
Spritsa eller klicka ut marängmassan som ett galler över kakan. Grädda i 225-250° i några minuter tills maränggallret blivit lätt gyllenbrunt.
Garnering:
Strö över 1 tsk florsocker.
Servera med Mildas vaniljvisp. Mums!