Luftig sockerkaka med kaffe, kanel och äpple.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker. Smält smöret, häll i mjölk och kaffepulver, koka upp.
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsockret.
- Skala äpplena, ta bort kärnhusen. Dela dem på mitten och skär äpplena i tunna skivor, fast inte ända ner, som hasselbackspotatis, lägg dem i en träsked så skär du inte igenom.
Äpplena kan också klyftas och stickas ner i smeten.
- Blanda samman ägg-, mjöl- och mjölkblandningarna.
Häll smeten i formen.
Lägg ner äpplena i smeten med den välvda sidan upp. Strö på kanel och socker.
Grädda ca 40 minuter på nedersta falsen.
Känn med sticka att den är torr. Pudra över florsocker.
- Vispa grädden lätt och smaksätt med punsch.
Servera grädden till äppelkakan.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar