Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kaffesmak och punschgrädde

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Luftig sockerkaka med kaffe, kanel och äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker. Smält smöret, häll i mjölk och kaffepulver, koka upp. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsockret.
  2. Skala äpplena, ta bort kärnhusen. Dela dem på mitten och skär äpplena i tunna skivor, fast inte ända ner, som hasselbackspotatis, lägg dem i en träsked så skär du inte igenom. Äpplena kan också klyftas och stickas ner i smeten.
  3. Blanda samman ägg-, mjöl- och mjölkblandningarna. Häll smeten i formen. Lägg ner äpplena i smeten med den välvda sidan upp. Strö på kanel och socker. Grädda ca 40 minuter på nedersta falsen. Känn med sticka att den är torr. Pudra över florsocker.
  4. Vispa grädden lätt och smaksätt med punsch. Servera grädden till äppelkakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.