Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kokos, glutenfri

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig och god äppelkaka med smak av kokos. Vaniljglass eller vaniljsås är gott till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop potatismjöl, rörsocker, bakpulver, vaniljsocker, kokos och smör i en skål. Tillsätt äggen och yoghurten och rör ihop till en smet. Häll smeten i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten.
  3. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i ett snyggt mönster ovanpå kakan. Strö över kanel och pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Servera gärna äppelkakan med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.