Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kokos och mandel

(1 kommentar)  
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Nu är hösten kommen och till den hör en riktigt god äppelkaka som bäst tillagas i långpanna (30 X 40 cm). Jag kompromissar aldrig med margariner när jag bakar. Goda kakor måste bakas på smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena, kärna ur dem och klyfta i knappt centimetertjocka skivor. Doppa skivorna i socker och kanel. Lägg åt sidan..
  2. Blanda smör och socker poröst i en bunke. Rör kraftigt med en träslev eller använd elvisp.
  3. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda väl.
  4. Sikta ner mjöl tillsammans med bakpulver och vaniljsocker i smeten. Vispa med elvispen på låg effekt och tillsätt mjölken i en fin stråle. Blanda ner 2/3 av kokosflingorna och salt.
  5. Smörj en långpanna med fett eller klä insidan med smörpapper. Fyll på med degblandningen. Tryck sedan ner äpplena försiktigt i degen. Ganska tätt, som på bilden.
  6. Strö över hackad mandel, kokos samt pärlsocker.
  7. Baka kakan i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 25 minuter tills den är gyllenbrun.
  8. Känn gärna med en tandpetare så att kakan inte är kladdig i mitten efter 25 minuter.
  9. Låt kakan svalna innan du skär upp och serverar den.
  10. TIPS! Om du hellre vill göra äppelkakan i en rund springform, så öka gräddningstiden med ca 20 minuter.
  11. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tarja79 12 oktober 2010

    Jättegott! väldigt uppskattad av många!! tack =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.