God kontrast mellan söt marängsmet och syrlig fruktmassa.
Instruktioner
- Gör pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
Nagga pajskalets botten och förgrädda ca 15 minuter i 200 grader.
- Skala, kärna ur och skiva frukten och koka äpplena mjuka tillsammans med resten av ingredienserna.
Stöt sönder frukten till grovt mos.
- Vispa vitorna till hårt skum, vispa ner sockret.
Fyll pajskalet med mos.
- Bred marängsmeten över och grädda kakan ca 20 minuter i 150 graders ugnsvärme.
- Serveras med vispad grädde, vaniljvisp eller glass.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lägger in en bild.
Denna låter väldigt god, tack för flera fina recept :)
Det här är den perfekta äppletårtan. Pajskalets neutrala krisp mot det mosiga aromatiska äpplemoset och den söta krispiga marängen uppe på - utsökt!
Hej Lena! Ska ha besök idag och provade din äppelkaka, jag må säga att den var god. tjuvsmakade en bit. Blir en femma från mig Tack för receptet :)