Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med marängtäcke

 
Skriv ut

Himmelskt god äppelkaka med smak av havre och citron. Servera med Mildas vaniljvisp, godare kan det inte bli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa formen.
  2. Blanda ihop 1 dl strösocker, havregryn, vetemjöl, kanel, citronskal, samt smält smör i en bunke.
  3. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg äpplena i botten av den smorda formen. Täck med havregrynsblandningen.
  4. Marängen: Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Bred marängsmeten över smulpajen. Strö över mandeln.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min. Om kakan ser ut att bli för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen, eller täck med ugnsfolie.
  6. Servera med Mildas vaniljvisp och ev vaniljglass. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.