Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med nötter och kardemumma

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Nyttigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av nötmixen.
  2. Vispa ägg och rårörsocker pösigt. Rör ner gräddfil, dinkelmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Häll smeten över äpplena.
  3. Toppa med resten av nötmixen.
  4. Grädda i 200ºC i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min.

  5. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.