Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka på amerikanskt vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett recept som räcker både till en stor långpanna samt en normalstor rund sockerkaksform. Fantastiskt saftig och god. Om man vill kan man halvera receptet så blir det lagomt att grädda i en liten långpanna. Det fungerar att minska lite på både socker och margarin men inte så mycket - då blir inte kakan sig lik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader Smält matfettet och låt det svalna Vispa ägg och socker poröst i en stor bunke (det blir mycket smet) Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa tillsammans med filmjölken och rör slutligen ner det smälta, avsvalnade margarinet. Smörj en stor långpanna + en rund sockerkaksform och strö den med ströbröd eller kokos och häll i smeten.
  2. Skär äpplen i klyfor och vänd dem i socker och kanelblandningen, lägg dem med jämna mellanrum ovanpå smeten. Strö därefter över socker och kanelblandning över kakorna och grädda dem en i sänder i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elinkristin66 11 oktober 2011

    Den här är "en av mina" arbetskamraters favoritkakor - o min med förresten. Man får inte vara "rädd för" fett o socker men den är som ingen annan äppelkaka jag smakat. Fantastiskt saftig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.