Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarmelad

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Koka en dubbel sats med en gång, så har du en extraburk till frukostbrickan.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Häll saften över äppelbitarna. Lägg äppelbitar, socker, äppelmos och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 25 min. Gör ett marmeladprov, dvs häll lite marmelad på ett fat och ställ det i frysen ca 3 min. Dra med ett finger genom marmeladen, behåller den sin form är marmeladen färdig, koka den annars några minuter till. Blanda i citronskalet och häll upp marmeladen i burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.