Äppelmazariner

Gluten och laktosfritt. Mycket goda och lite lyxiga mazariner med äppelfyllning. Supergoda, tillhör det recept som jag gjort mest till pojkarna.

Betyg (2 röster)
Antal personer
10 st
Äppelmazariner

Gör så här

Hacka ihop basmjöl, matfett, socker och vatten till en deg, använd gärna matberedare.

Tryck ut degen i aluminiumformarna så att degen täcker formarna.

Lägg i alla ingrediensera till fyllningen, utom ägget, i matberedaren och kör till en jämn smet. Häll slutligen i ägget och låt det bli en jämn smet.

Om du inte använder matberedare så hacka mandeln mycket fint och skär äpplet i små, små bitar. Rör ihop till en jämn smet.

Fördela fyllningen i formarna.

Grädda ca 30 min i 175 grader.

Låt svalna. Pudra gärna över lite florsocker innan serveringen.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

ljust basmjöl, Smör eller margarin, socker, Vatten, Mandel, socker, Bakpulver, Smör, Syrligt äpple, Kanel, Ägg, Florsocker, aluminiumformar
Visningar:
1994
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Äppelmazariner recept
Äppelmazariner ..
av kekke46
över 2 månader
Anns äppelmazar
av Annras
över 2 månader
Äppelmazarin
av dasa_a
över 2 månader
Äppelmazarin
över 2 månader
Äppelmazarin
av jennyfo
över 2 månader
Äppelmazarin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.