Äppelmazariner

Gluten och laktosfritt. Mycket goda och lite lyxiga mazariner med äppelfyllning. Supergoda, tillhör det recept som jag gjort mest till pojkarna.

Äppelmazariner
Källa: Lisa A
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Mördeg:
1,5 dl MixWells ljust basmjöl
75 g smör eller margarin - mjölkfritt
1 msk socker
1 tsk vatten

Fyllning:
100 g mandel
1 dl socker
2 krm bakpulver
50 g smör - mjölkfritt
1 syrligt äpple
1 tsk kanel
1 ägg

Garnering:
Florsocker

10 aluminiumformar

Betyg (2 röster)
Antal personer
10 st
Visningar:
1885
Sparat:
43

Gör så här

Hacka ihop basmjöl, matfett, socker och vatten till en deg, använd gärna matberedare.

Tryck ut degen i aluminiumformarna så att degen täcker formarna.

Lägg i alla ingrediensera till fyllningen, utom ägget, i matberedaren och kör till en jämn smet. Häll slutligen i ägget och låt det bli en jämn smet.

Om du inte använder matberedare så hacka mandeln mycket fint och skär äpplet i små, små bitar. Rör ihop till en jämn smet.

Fördela fyllningen i formarna.

Grädda ca 30 min i 175 grader.

Låt svalna. Pudra gärna över lite florsocker innan serveringen.

LIKNANDE RECEPT

Äppelmazariner recept
av kekke46
över 2 månader
av Annras
över 2 månader
av dasa_a
över 2 månader
över 2 månader
av jennyfo
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.