Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmunkar med aprikossylt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är inte ett recept på äppelmunk i vanlig mening med jästdeg, utan mer som en dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut aprikossylten med 1 msk rom. Skala äpplena och avlägsna kärnhusen med en äppelpipa. Skär fruktköttet på tvären i ungefär 1 cm tjock ringar och droppa genast över citronsaft samt resten av romen.
  2. Rör mjöl och ägg till en jämn smet. Rör ner öl, smör och lite salt.
  3. Hetta upp oljan i en vid kastrull. Rulla äppelringarna i socker, doppa dem i smeten och stek dem ungefär i 1 minut i den heta oljan. Vänd ringarna och stek även den andra sidan ungefär 1 minut, tills den är knaprig och gyllenbrun. Låt droppa av på hushållspapper. Strö över socker och servera med aprikossylten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.