Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelnötspajer med italiensk maräng och vaniljsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Knaprigt goda små pajer som toppas med en len maräng och en underbar vaniljsås med vit choklad. Desserten är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljsås: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Hacka chokladen. Häll grädde, mjölk, socker och vaniljstången samt frön i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Häll blandningen över äggulorna och rör om. Häll tillbaka blandningen i kastrullen under omrörning. Blanda ner chokladen och rör tills den har smält. Låt såsen svalna och stå i kylen i några timmar, gärna till nästa dag. Plocka bort vaniljstången innan servering.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 6 pajformar, ca 9 cm i diameter.
  3. Smält smör, råsocker och honung i en kastrull och låt det småkoka i 2-3 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt de hackade nötterna samt äppelbitarna. Fördela blandningen i formarna och sätt dem på en plåt. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
  4. Maräng: Vispa äggvitor och salt i en bunke till ett hårt skum. Koka socker och vatten i en kastrull till 121 grader. Häll sockerlagen i en fin stråle över äggvitorna under vispning. Vispa tills marängen är kall.
  5. Spritsa maräng i varje pajskal och dekorera pajerna med färsk mynta eller citronmeliss. Servera vaniljsåsen i ett litet glas eller ringla den över pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.