Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Från Buffétidningen. Äppelpajen ingen kan tacka nej till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och grädde. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
  4. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.