En spröd pajdeg i syrliga och söta smaker med en härlig smak av kardemumma och en gömma av vaniljfyllning i mitten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop det mjuka smöret med gulorna till pajdegen. Tillsätt sedan sockret, kardemumman och mjölet, blanda det snabbt till en deg. Kavla eller knåda den inte.
- Dela degen i två. Mjöla fingrarna och tryck ut den ena halvan i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel.
Den här degen kan man grädda direkt utan att den behöver vila. Låt den bli gyllene i ugnen i ca 10-15 minuter.
- Vispa ägg, crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronskal och citronjuice till en jämn smet. Häll smeten i pajformen.
- Kärna ur och skär äpplena i ca ½ cm tunna skivor. Vänd dem i sockret. Lägg äppelskivorna över krämen och strö den andra delen av pajdegen över äpplena.
- Grädda pajen i ca 25 minuter mitt i ugnen tills den fått färg och fyllningen stelnat.
- Servera pajen eventuellt med vispad grädde.
Publicerat den
28 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar