Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med inbyggd vaniljfyllning

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En spröd pajdeg i syrliga och söta smaker med en härlig smak av kardemumma och en gömma av vaniljfyllning i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop det mjuka smöret med gulorna till pajdegen. Tillsätt sedan sockret, kardemumman och mjölet, blanda det snabbt till en deg. Kavla eller knåda den inte.
  3. Dela degen i två. Mjöla fingrarna och tryck ut den ena halvan i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Den här degen kan man grädda direkt utan att den behöver vila. Låt den bli gyllene i ugnen i ca 10-15 minuter.
  4. Vispa ägg, crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronskal och citronjuice till en jämn smet. Häll smeten i pajformen.
  5. Kärna ur och skär äpplena i ca ½ cm tunna skivor. Vänd dem i sockret. Lägg äppelskivorna över krämen och strö den andra delen av pajdegen över äpplena.
  6. Grädda pajen i ca 25 minuter mitt i ugnen tills den fått färg och fyllningen stelnat.
  7. Servera pajen eventuellt med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.