Äppelpaj med knäckigt täcke

Efter ett recept i senaste Buffétidningen. Oerhört lättbakad, inte alltför mäktig och vansinnigt god.

Äppelpaj med knäckigt täcke
Källa: Egen bild
Uppladdad av: Maja75
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

6 äpplen
225 g margarin
4 ½ dl havregryn
3 dl socker
¾ dl ljus sirap
2,25 dl vetemjöl

Betyg (9 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
17856
Sparat:
325

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.

(Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen.)

Pajen står sig väl i kylskåp i flera dagar.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader