Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med rivna äpplen.

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Den godaste äppelpaj jag smakat.

Ingredienser

Instruktioner

Gör pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga botten. Ställ pajdegen svalt 30 minuter. Rör under tiden smör och socker poröst. Tillsätt äggen. Rör ner äpple, mandelmassa och citronskal. Grädda mitt i ugnen ca 30 min 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • muffinsfia 16 april 2011

    Provade detta recept idag men tyckte inte det blev 100% lyckat. Jag tror att pajdegen måste förgräddas för att inte kladda ihop med smeten, det gick inte att skära några bitar utan man fick skopa med sked. Pajdegen kändes ofärdig och gick ihop med smeten. Plus är att det blev en frisk citronsmak och inte så söt paj, det gillade jag. Tips: Skala äpplena, förgrädda pajskalet.

  • Safarie 16 september 2011

    Underbar paj, jag hoppade över citronen och körde en klassiker med kanel till istället. Blev fantastiskt gott!

  • lasolveig 24 september 2011

    Jättegod paj, men jag hade ingen citron så det blev kanel istället, man kunde nog ta lite mindre socker i äpplesmeten när man använder kanel. tyckte också att den verkade "kladdig" när den skulle vara färdig så jag ständgde av ugnen och lät den står inne ca 15 minuter till med folie över för att pajen inte skulle bli bränd och då blev det mycket bättre. Annars var det nog den godaste pajen jag smakat, gärna med vaniljglass.

  • supermegamat 29 juni 2012

    Mycket enkel att göra!.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.