Under äppeltäcket döljer sig en supergod fyllning!
Den här kakan är extra fin att göra i en emaljstekpanna, men det går lika bra att göra den i en pajform som är ca 22 cm i diameter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda smör, florsocker och vetemjöl. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.Forma den till en rund boll och lägg den i en plastpåse att vila i kylen 1 timme.
- Kavla ut pajdegen och klä en emaljstekpanna eller pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
- Riv mandelmassan fint och vispa ihop smör, 2 msk socker, vaniljsocker, ägg och äggula. Tillsätt mjölet. Bred eller spritsa ut fyllningen över pajbottnen. Dela äpplena och kärna ur dem. Skiva äpplena tunt och lägg skivorna i ett cirkelformar mönster över fyllningen.
- Blanda 3 msk socker och nymald kardemumma och strö över äpplena. Klicka på smöret i så klickar. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
- Servera den gärna ljummen med kall hemgjord vaniljsås eller vaniljglass.
Publicerat den
22 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar