Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpanna med mandelmassa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Under äppeltäcket döljer sig en supergod fyllning! Den här kakan är extra fin att göra i en emaljstekpanna, men det går lika bra att göra den i en pajform som är ca 22 cm i diameter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, florsocker och vetemjöl. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.Forma den till en rund boll och lägg den i en plastpåse att vila i kylen 1 timme.
  3. Kavla ut pajdegen och klä en emaljstekpanna eller pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Riv mandelmassan fint och vispa ihop smör, 2 msk socker, vaniljsocker, ägg och äggula. Tillsätt mjölet. Bred eller spritsa ut fyllningen över pajbottnen. Dela äpplena och kärna ur dem. Skiva äpplena tunt och lägg skivorna i ett cirkelformar mönster över fyllningen.
  5. Blanda 3 msk socker och nymald kardemumma och strö över äpplena. Klicka på smöret i så klickar. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
  6. Servera den gärna ljummen med kall hemgjord vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.