Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrispudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammeldags dessert som är väldigt god och enkel att göra. Smakar gott efter en kulen höstpromenad eller som en mysig kvällsfika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandeln. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunnas klyftor.
  2. Blanda risgrynsgröt, ägg, mjölk, socker, mjöl, bittermandel, kanel och mandelhack. Häll smeten i en ugnsfast form. - inte för stor.
  3. Tryck ner äppelklyftorna. Grädda i ca 40-50 minuter tills puddingen stannat. Täck eventuellt med folie om ytan blir mörk.
  4. Servera gärna med lite vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.