Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Goda äppelrutor med mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 25x35 cm, eller klä med bakpapper.
  2. Riv mandelmassan och rör samman med matfettet till en slät massa. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning och rör tills massan är slät. Tillsätt sist vetemjölet och arbeta samman till en slät deg.
  3. Spara cirka 1/5 av degen och lägg den kallt i kylen. Tryck ut den resterande degen i långpannan så att den täcker bottnen.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fördela äppelklyftorna jämnt över degen i långpannan och strö över sockret.
  5. Ta fram den kalla degen, rulla ut till smala längder och lägg ett rutmönster över klyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Skär upp rutor när kakan kallnat och strö florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.