Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor med mandel

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftiga amarettoäpplen på mördegsbotten, toppas med en smulig crunch och serveras med amarettogrädde. Mums! Amaretto kan ersättas med färskpressad äppeljuice.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar, ca 2x2 cm. Lägg dem i en gryta och tillsätt socker, likör och citronskal. Koka äpplena utan lock tills de börjar mjukna och det mesta av vätskan kokat in. Låt äpplena svalna.
  3. Botten: Skär smöret i bitar. Lägg det i en matberedare och tillsätt mjöl, socker och bakpulver. Hacka ihop tills smöret finfördelats. Tillsätt ägg och citronsaft och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Fördela äppelbitarna på degen.
  4. Topping: Hacka snabbt ihop alla ingredienser. Smula dem över äpplena.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Servera rutorna med lättvispad grädde, gärna smaksatt med Amaretto.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.