- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Ett omtyckt recept på sill bland mina vänner och mycket enkelt. Passar till alla tillfällen som förrätt, (Påsk, midsommar även till julen) även perfekt på buffébordet.
Instruktioner
- Öppna sillburken och låt sillen rinna av, men spar lite lag för att smaksätta med. Skär sillen i små små bitar och ta bort benen.
- Skala och skär äpplet i små små tärningar (ju mindre ju godare). Lägg detta i en skål. Ta créme fraichén och blanda runt (nu blir äpplet inte brunt, utan behåller sin ljusa färg). Hacka dill och gräslök, blanda i. Blanda till sist i sillen.
- Smaka av . Om det behövs lite mer krydda, droppa försiktigt i lite lag från sillen. Ställ kallt några timmar innan servering.
- Om man vill servera sillröran potionsvis, brukar jag använda små koppar eller glas att fylla, tryck då till ordentligt, plasta och ställ kallt. (då räcker denna sats till 8 port) Stick ett ostflarn i.
- Perfekt även på buffébordet. Använd då ett stort fat, lägg salladsblad eller smått skuren sallad. Lägg sillröran i matskedar. Lägg dom snyggt på fatet. Ganera med flarnen eller dill vippa.
- Eller lägg sillröran på mörkt bröd, som en munsbit till en kall nubbe.
- OSTFLARN:
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg smörpapper på en plåt, lägg ungefär en tesked riven ost i små högar på plåten (glest för det flyter ut). Sätt in plåten i mitten av ugnen.
- Nu får man passa dessa hela tiden, när det börjar "bubbla" och är ljusbrunt...ta ut plåten låt svalna. Lossa försiktigt.
- Ställ ett flarn i varje kopp...klart.
Publicerat den
16 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej du!!! Oj så gott!, Tack skall du ha! Mvh Linda.