Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltoscamuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Härligt goda äppelmuffins som smakar mandelmassa - trots att det inte är någon sådan i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna äpplena fint.
  2. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
  3. 3. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner smör, grädde, de torra ingredienserna och äpple i smeten.
  4. 4. Klicka ner smeten i medelstora, dubbla muffinsformar. Grädda dem mitt i ugnen i 15 min. Efter att du tagit ut kakorna höjer du ugnsvärmen till 250 grader.
  5. 5. Knäck: Blanda sirap, smör och mandelspån i en kastrull. Låt blandningen småkoka i 3–5 min. Knäcken ska få lite färg och bli simmig.
  6. 6. Fördela knäcken över de gräddade kakorna och grädda dem i ytterligare 3–5 min tills knäcken lagt sig över kakan samt fått fin färg.

Kommentarer (1)

  • Receptglad 1 november 2014

    Goda och lättbakade muffins!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.