Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och plommonmarmelad

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Hemmagjord marmelad. Snabbt lätt och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg plommon, äpplen, vatten, kanelstänger och timjan i en gryta och sjud under lock i 5-10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
  2. Plommonen kan bytas ut mot blåbär eller björnbär.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • begeanka 9 september 2008

    Jättegod marmelad! Hittade receptet i eftermiddags, hade ett kilo plommon att ta rätt på, så jag plockade äpplen i min trädgård och gjorde marmeladen. Gott!!!

  • jangmark 21 juni 2009

    Den här har jag gjort fast på björnbär - den blev en succé i bekantskapskretsen! Faktiskt den godaste marmelad jag ätit, inkl alla "dyrinköpta"! Jag hällde i lite portvin också. :-)

  • vattukvinna 23 augusti 2011

    Helt underbart god. Den här kommer jag att göra fler gånger. Gjorde den igår och drömde om den inatt :) Mums mums........

  • niminim 25 augusti 2011

    Jattegott recept! Passar underbart till spenat, squash och potatisplattar eller till grot. Sakert mums till kott ocksa. Vi har redan atit slut pa tva burkar! Tur att vi har hela tradgarn full med frukt. Ska koka mer nu. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.