Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad. Sötman balanseras fint av den lite beska gelén.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
- Smörj en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen.
- Nagga degen. Ställ formen kallt 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet 10 minuter.
- Riv mandelmassan grovt och fördela i pajskalet. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
- Lägg äppleklyftorna i ett fint mönster över mandelmassan. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt pajen kallna.
- Smält gelén i en kastrull och skeda den sedan över äpplena. Ställ pajen att svalna. Servera den med vaniljvisp.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar