Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppletarte med rönnbärsgelé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad. Sötman balanseras fint av den lite beska gelén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Smörj en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen.
  3. Nagga degen. Ställ formen kallt 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet 10 minuter.
  4. Riv mandelmassan grovt och fördela i pajskalet. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  5. Lägg äppleklyftorna i ett fint mönster över mandelmassan. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt pajen kallna.
  6. Smält gelén i en kastrull och skeda den sedan över äpplena. Ställ pajen att svalna. Servera den med vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.