Goda bullar för små barn nyttit och gott, kan serveras med mjölk.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vattnet och rör om till jästen har löst sig. Tillsätt olja och salt. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet, men spar 1 dl till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt, 5 minuter med bakmaskin tills degen känns smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den smidig på mjölat bakbord .
- När brödet ska bakas ut, kavla ut det på ett mjölat bakbord och dela på mitten , ungefär på samma sätt som när man gör kanelbullar. Täck den utkavlade degen med alla ingredienser som du har blandat .Rulla ihop till en avlång rulle och skär den i 4 cm tjocka skivor.
- Ställ skivorna i pappersformar. Ge bullarna en andra jäsning. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och grädda sedan i 200 grader i 15-27 minuter. Låt svalna! Bullarna går utmärkt att frysa.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter jättespännande! Men ursäkta om jag e trög... Ärtbullar.... Men var e ärtorna i receptet? För de verkar ju vara i...ser så gröna ut... Mvh Therese
Jag undrar också vart "ärtorna" kommer in i bilden, det verkar annars supersmarrigt.